kelderdichting1Hoe gemakkelijk en handig een kelder ook kan zijn voor uw woning, vaak is het ook de grootste bron van vocht of opstijgend vocht in uw woning. Daarom is het belangrijk om – zeker in oudere woningen – na te denken over nieuwe kelderdichting. Hierbij kan ik uw kelder met de nieuwste materialen weer waterdicht maken om zo vocht uit uw woning te houden.

Kelders zijn vanzelfsprekend extra kwetsbaar voor vocht, aangezien deze in direct contact staan met de grond en het daarin zittende grondwater. Vaak zijn kelders al tientallen jaren oud en in de loop van de jaren hebben de zouten, mineralen en andere stoffen in het grondwater tezamen met het grondwater zelf uw keldermuren aangetast. Dit kan leiden tot afbrokkeling van de beschermwand of muur om uw kelder heen waardoor er steeds meer vocht de kelder binnen kan dringen. Het niet op tijd actie ondernemen tegen vocht in uw kelder kan u uiteindelijk duizenden euro’s kosten. Dit omdat er naast vocht ook nog andere gevaren schuilen in een afbrokkeling van uw keldermuur. Zo kan in de loop der jaren uw huis scheef gaan verzakken of überhaupt verzakken waardoor u nog verder van huis bent. Nog beter is natuurlijk om de problemen voor te zijn en een eenmalige investering in vernieuwde kelderdichting te doen om zo zeker te zijn dat u hier nooit meer naar hoeft om te kijken.

Bij vrijstaande woningen wordt kelderdichting vaak gedaan door het uitgraven van de kelder aan de buitenkant om zo de aangetaste keldermuren en beschermwand te vernieuwen of verstevigen. Bij rijwoningen wordt vaak juist de binnenkant van de kelder vernieuwd of verstevigd, met behoud van de oude muren.